Хан Хэнтийн уулсаар хүрээлүүлэн богширгын жиргээ анирдан өвс өвсөө дэрлэн бөхийсөн Хонин нугын хөндий газрын диваажин мэт амар амгалангийн орон билээ. Ариун тунгалаг горхи, булаг шандын усаар тэтгэгдсэн гурван голын бэлчирт орших тус хөндий нь байгалийн тэнцвэрт байдлаа хадгалсан үзэсгэлэн төгөлдөр, онгон дагшин газар гэдгээрээ алдартай. Энэ дагшин газрын усны тунгалаг, өвсний шимтэйг идээшлэн бэлчээрлэсэн малын өтгөн шаргал сүү бол эрдэс, шим тэжээлээр баялаг байгалийн гайхамшигт бэлэг. Ийм л рашаан мэт шимтэй үнэ цэнтэй түүхий эдээр бүтээгддэг тул “Honin Nuga” органик брэнд бусдаас ялгардаг.
“Honin Nuga” органик брэндийн бүтээгдэхүүнүүд нь амин болон тосны хүчил, А, D, В12, K2 аминдэм, кальци, фосфор, кали, магни, цайр зэрэг хүний биед нэн чухал шимт бодисуудаар баялаг ба гэдэсний бичил орчинд сайн нөлөө үзүүлж, бодисыг солилцоог сайжруулан дархлааг дэмждэг онцлогтой.
Ашиг шим баялаг бүтээгдэхүүнээ гарган авахын тулд Өрнө, Дорнын эртний уламжлалыг хадгалахын сацуу инноваци шингээн бид урласан. Мөн Хан Хэнтийн дархан цаазат газрын өвс, ургамлын дээдийг сорчилж, анхилуун үнэрт байгалийн амтлагчаар баяжуулж сонгодог бяслагны танил боловч гайхалтай өвөрмөц үнэр, амт бүтээн төгөлдөржүүлэн хайр шингээн бүтээсэн юм.
Бидний хайр шингээн бүтээсэн байгалийн гайхамшигт бүтээгдэхүүн “Honin Nuga” Танай гэр бүлд хайр түгээн хүрэх болтугай!
“Honin Nuga” – Ертөнцийн Диваажингаас Дээжилсэн Төгөлдөр Амт
Монголын бяслагны зах зээлийн 80% нь аналог буюу “processed” бяслаг эзэлж байна. Тиймээс зах зээлд органик бяслагийн орон зай маш ихээр үгүйлэгдэж байгаа нь эндээс харагдаж байна.
Зах зээлд дийлэнх хувийг эзэлж буй аналог бяслаг нь урт хугацаандаа хүний биед сөрөг нөлөөтэй бол АПУ ДЭЙРИ ХХК-ийн Хонин нуга брэнд нь натурал бяслагийн зах зээл дээр тоглолт хийн хүний биед хэрэгтэй амин дэм бүхий эрүүл, органик бяслагийг нийлүүлнэ.
Орц \Cheddar and Broccoli soup\
– 4 халбага цөцгийн тос
– ½ сонгино жижиглэсэн
– 2-3 хумс сармисыг \жижиглэсэн\
– 4 халбага гурил
– 2 аяга бага натрийн тахиа эсвэл ногооны шөл
– 1 халбага давс
– ½ халбага хар перц
– ¼ халбага эсвэл нунтагласан самар,
– 3 аяга брокколи\жижиглэсэн\
– 1 том лууван\жижиглэсэн\
– 2 аяга сүү эсвэл өтгөн цөцгий
– 2 аяга Чеддар бяслаг\жижиглэсэн\ (зөөлөн, дунд эсвэл хурц)
Заавар: https://youtu.be/5uSBF_s7Pl4
1. Цөцгийн тосыг хайруулын тавганд хайлуулна. Сонгино нэмээд 3-4 минут эсвэл
зөөлөрч цайвар алтлаг болтол нь хуурна.
2. Гурил нэмээд 1-2 минутын турш эсвэл гурил шаргал өнгөтэй болж эхлэх хүртэл
хутгана. Тахианы шөл, брокколи цэцэг, лууван, амтлагчаа хийнэ. Дараа нь галыг
дунд зэргийн хэмжээнд хүртэл багасгаж, 15 минутын турш эсвэл брокколи,
лууваныг чанаж дуустал буцалгана.
3. Чеддар бяслаг хийж хутгаад дахин нэг минут буцалгана. Шаардлагатай бол
амтлагчаа амталж, тохируулна.
Орц /Loaded baked potatoes bacon cheddar /
– 4 том улаан төмс
– 1/4 цөцгийн тос
– 1/4 цөцгий
– 1/4 шинэхэн жижиглэсэн чинжүү
– 2 ногоон сонгино, нимгэн хэрчсэн, цагаан, ногоон хэсгүүдэд хуваагдана
– 3/4 жижиглэсэн Чеддар
– 6 зүсмэл гахайн мах,
– Давс
– Шинэхэн нунтагласан хар перц
Заавар https://www.delish.com/cooking/recipe-ideas/a43853/loaded-baked-potatoes-bacon-
cheddar-recipe
1. Шарх шүүгээг 220 градус хүртэл халаана. Төмсийг сэрээ эсвэл хурц хутгаар бүхэлд
нь хатгаж, тугалган цаасаар сайтар боож өгнө. Ойролцоогоор 1 цаг зөөлөн болтол
жигнэнэ.
2. Төмсийг дундуур нь хэрчинэ. Төмс бүрийн голд цөцгийн тос, цөцгий, перц, ногоон
сонгины цагаан, хагас чеддар, хагас гахайн мах нэмнэ. Давс, перцээр амтлана.
3. Дараа нь үлдсэн бяслагаа цацаж, хайлтал зууханд шарна, ойролцоогоор 5 минут.
4. Дээрээс нь дахин гахайн мах, сонгино зэргээ хийнэ.
Орц \Gouda and Bacon stuffed chicken breasts\
– 4 ясгүй тахианы цээж мах
– 4 гахайн махны зүсмэлүүд
– 3-4 унци утсан гоуда бяслаг
– 1⁄4 цайны халбага cayenne
– 1⁄2 халбага нунтаг сармис
– 1⁄2 халбага паприка
– 1⁄2 халбага чинжүү
Заавар https://www.food.com/recipe/bacon-wrapped-smoked-gouda-stuffed-chicken-breasts-111169
1. Cayenne , нунтаг сармис, паприка, чинжүү холино.
2. Тахианы цээж махыг ойролцоогоор 1/4" зузаантай болгоно.
3. Тахианы махны хоёр талыг амтлагчаар амтлана.
4. Тахианы маханд бяслагны жижиг хэсгийг тавиад сайтар дарж өнхрүүлнэ.
5. Цээжний чихмэл бүрийг гахайн утсан махаар боож, дараа нь гахайн утсан махыг
дунд зэргийн халуунаар шарна.
6. 180 хэмийн зууханд 20 минутын турш шарна.
Орц /Gouda mac and cheese/
– 1 фунт elbow эсвэл spiral хэлбэртэй гоймон
– 3 халбага цөцгийн тос
– 3 халбага бүх төрлийн гурил
– 3 аяга сүү
– 1 халбага дижон гич
– 1 аяга утсан gouda cheese
– 1 аяга ердийн gouda cheese
– Давс, хар перц
Заавар https://casualfoodist.com/easy-gouda-mac-and-cheese/
1. Том саванд давсалсан ус буцалгаад, гоймон чанана. Гоймонг шүүнэ.
2. Гоймонг чанаж байх хооронд бяслагны соусыг бэлтгэ. Дунд зэргийн хайруулын
тавган дээр цөцгийн тосыг хайлуулж, дараа нь гурилаа хутгаад зуурмаг үүсэх
хүртэл хутгаж, ойролцоогоор 1 минутын турш хутгана. Тасралтгүй хутгахдаа
сүүгээ аажмаар нэмээд 4-5 минутын турш эсвэл соус өтгөрүүлэх хүртэл буцалгана.
3. Галыг хамгийн бага хэмжээнд хүртэл багасгаж, дижон гич болон хэрчиж
жижиглэсэн бяслаг хийж, бүх бяслаг хайлж дуустал хутгана. Амтлахын тулд давс,
перц нэмнэ.
4. Бэлтгэсэн гоймонгоо соустайгаа сайтар холино.
Бүх эрх хуулиар хамгаалагдсан © 2021 Ultimate.mn